Nieuws2017-06-06T20:34:12+00:00

Geen wachtlijst

Er zijn per direct plekken beschikbaar bij onze leer- werkplekken. Klik hier voor meer informatie over ons aanbod.

Zijn er vragen, twijfels, is de nieuwsgierigheid gewekt…neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding!

Vacature vrijwilliger vervoer

Stichting Vieka is op zoek naar chauffeurs

In samenwerking met Optisport Dúndelle, de KleinsteSoepfabriek en Natuurmonumenten biedt stichting Vieka een gevarieerde leer- werkplek en dagbesteding voor horeca, facilitaire werkzaamheden, verpakkingswerk en groenvoorziening. We vinden het belangrijk dat mensen een leuke en zinvolle werkplek hebben waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo en kunnen meedoen in de maatschappij.

Doelgroep: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een verstandelijke beperking
Activiteit: vervoer
Startdatum: in overleg
Aantal uren: in overleg
Voorzieningen: WA-verzekering, ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten

Taken en werkzaamheden

Voor deze vacature zijn wij op zoek naar iemand die het leuk vindt om de deelnemers van stichting Vieka van en naar onze werkprojecten te vervoeren. We gaan graag met je in overleg welke dagen/dagdelen je beschikbaar bent.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep
  • De werktijden stemmen we met je af
  • In bezit van een rijbewijs en voldoende rijervaring
  • Je bent van onbetwist gedrag en kan dit aantonen met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Wat kun je verder verwachten

  • Een plezierige werkomgeving
  • Een vast aanspreekpunt
  • Je wordt uitgenodigd voor de personeelsuitjes
  • Tijdens het uitvoeren van het vrijwilligerswerk ben je via ons verzekerd

Contact

Lijkt het je leuk om bij ons als vrijwilliger aan het werk te gaan, of wil je eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Binne Brouwer via binne@viekazorg.nl of bel naar 0516-234900.

Voor meer informatie over onze organisatie kun je een kijkje nemen op onze site

Raad van Toezicht

Bij stichting Vieka zijn we bezig om aan alle voorwaarden te voldoen om WLZ zorg te kunnen leveren. Een belangrijke stap in dit proces is het behalen van de WLZ erkenning. Een voorwaarde voor deze erkenning is het hebben van een toezichthoudend orgaan. Bij Vieka hebben we Ben van Tuinen benaderd met de vraag of hij lid wil worden van de Raad van Toezicht. Hij stemde hier gelukkig mee in en sinds 13-03-2020 is hij dan ook officieel lid van de Raad van Toezicht van stichting Vieka.

Door deze aanpassing voldoet Vieka aan alle eisen en is de aanvraag voor een WLZ erkenning op 23-03-2020 positief afgerond. Vanaf deze datum zijn we erkend als instelling die zorg mag verlenen binnen WLZ en Zvw voor de categorie Begeleiding. Een volgende stap in het proces is het afsluiten van contracten met de verschillende zorgkantoren.

Certificaat Basis Bosmaaien 1

We moesten even geduld hebben. Maar op 18 december 2018 was het zover. De dag van de bosmaaier cursus. In een kleine groep van 5 cursisten zijn we om 9:00 gestart in de werkschuur van Natuurmonumenten in het Fochteloërveen. Het ochtend gedeelte bestond uit veel theorie over soorten beplanting, maaigarnituren, veiligheid en draagstellen. Na de lunch hebben we de bosmaaier voorbereid voor het echte werk, het maaien! We kregen elk een gedeelte van een perceel toegewezen wat we mochten maaien. Tijdens het maaien kregen we nog handige tips om dit goed te doen. Al met al een geslaagde dag. Iedereen had het goed gedaan maar het papiertje liet nog even op zich wachten door de kerstvakantie. Afgelopen week kregen we dan eindelijk de certificaten.

Nu we het certificaat gehaald hebben kunnen we onze werkzaamheden voor Natuurmonumenten, maar ook voor de andere werkprojecten verder uitbreiden. Gedurende de seizoenen zijn er genoeg maai werkzaamheden te doen. Dit is mooi werk voor onze meewerkers maar hiervoor is een certificaat Bosmaaien verplicht. Het is dan ook mooi om te zien dat het halen van dit certificaat nu gelukt is voor 1 van onze meewerkers. De cursus wordt door Natuurmonumenten aangeboden aan onze meewerkers die ook werkzaam zijn in de natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Certificaat Basis Bosmaaien 1

Kerstbomenverkoop

In 2018 hebben we voor het eerst kerstbomen verkocht. De opbrengst van de verkoop gebruiken we om te investeren in ons zorg- en leerbedrijf. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van nieuwe werkkleding, gereedschap of een cursus voor onze meewerkers. Een groot deel van de bomen hebben we samen met de groep meewerkers van Vieka uit de grond gehaald. We hebben een hoop nieuwe dingen geleerd met elkaar. Daarnaast hebben we besloten dat we zelf ook kerstbomen gaan kweken. Komende maand start de voorbereiding hiervoor.

Het verkooppunt was bij recreatiecentrum Dúndelle achter de hekken van het midgetgolfterrein. Ons eerste verkoopjaar was wat ons betreft een succes. We hebben zelf wel een aantal verbeterpunten voor dit jaar die we gaan doorvoeren. Mochten er verder nog suggesties of verbeterpunten zijn, dan horen we die graag.

kerstboom

Hoi Moi dag

Hoi Moi in het Westerkwartier

Op zaterdag 16 juni doet stichting Vieka mee met de Hoi Moi dag samen met de kleinste Soepfabriek in Leek. Vieka wil samen met de Kleinste Soepfabriek leer- werkplekken creëren op het gebied van verpakkingswerk en groenvoorziening. In de toekomst kunnen hier wellicht nog andere activiteiten aan worden toegevoegd.

Tijdens de open dag vertellen we u graag wat we willen gaan doen samen met de Kleinste Soepfabriek. Ook kunt u meer informatie krijgen over het aanbod wat Vieka nu al heeft bij andere samenwerkingspartners. U kunt tijdens de open dag ook een rondleiding krijgen door de fabriek en proeven van de heerlijke soep. We zien u graag in Leek op 16 juni tussen 12:00 en 16:00. De koffie, thee en soep staan klaar.

Locatie: de Kleinste Soepfabriek
Adres: Kapteynlaan 1, 9351 VG Leek

Hoi Moi dag

Ga naar de bovenkant