Nieuws2017-06-06T20:34:12+00:00

Certificaat Basis Bosmaaien 1

We moesten even geduld hebben. Maar op 18 december 2018 was het zover. De dag van de bosmaaier cursus. In een kleine groep van 5 cursisten zijn we om 9:00 gestart in de werkschuur van Natuurmonumenten in het Fochteloërveen. Het ochtend gedeelte bestond uit veel theorie over soorten beplanting, maaigarnituren, veiligheid en draagstellen. Na de lunch hebben we de bosmaaier voorbereid voor het echte werk, het maaien! We kregen elk een gedeelte van een perceel toegewezen wat we mochten maaien. Tijdens het maaien kregen we nog handige tips om dit goed te doen. Al met al een geslaagde dag. Iedereen had het goed gedaan maar het papiertje liet nog even op zich wachten door de kerstvakantie. Afgelopen week kregen we dan eindelijk de certificaten.

Nu we het certificaat gehaald hebben kunnen we onze werkzaamheden voor Natuurmonumenten, maar ook voor de andere werkprojecten verder uitbreiden. Gedurende de seizoenen zijn er genoeg maai werkzaamheden te doen. Dit is mooi werk voor onze meewerkers maar hiervoor is een certificaat Bosmaaien verplicht. Het is dan ook mooi om te zien dat het halen van dit certificaat nu gelukt is voor 1 van onze meewerkers. De cursus wordt door Natuurmonumenten aangeboden aan onze meewerkers die ook werkzaam zijn in de natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Certificaat Basis Bosmaaien 1

Kerstbomenverkoop

In 2018 hebben we voor het eerst kerstbomen verkocht. De opbrengst van de verkoop gebruiken we om te investeren in ons zorg- en leerbedrijf. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van nieuwe werkkleding, gereedschap of een cursus voor onze meewerkers. Een groot deel van de bomen hebben we samen met de groep meewerkers van Vieka uit de grond gehaald. We hebben een hoop nieuwe dingen geleerd met elkaar. Daarnaast hebben we besloten dat we zelf ook kerstbomen gaan kweken. Komende maand start de voorbereiding hiervoor.

Het verkooppunt was bij recreatiecentrum Dúndelle achter de hekken van het midgetgolfterrein. Ons eerste verkoopjaar was wat ons betreft een succes. We hebben zelf wel een aantal verbeterpunten voor dit jaar die we gaan doorvoeren. Mochten er verder nog suggesties of verbeterpunten zijn, dan horen we die graag.

kerstboom

Hoi Moi dag

Hoi Moi in het Westerkwartier

Op zaterdag 16 juni doet stichting Vieka mee met de Hoi Moi dag samen met de kleinste Soepfabriek in Leek. Vieka wil samen met de Kleinste Soepfabriek leer- werkplekken creëren op het gebied van verpakkingswerk en groenvoorziening. In de toekomst kunnen hier wellicht nog andere activiteiten aan worden toegevoegd.

Tijdens de open dag vertellen we u graag wat we willen gaan doen samen met de Kleinste Soepfabriek. Ook kunt u meer informatie krijgen over het aanbod wat Vieka nu al heeft bij andere samenwerkingspartners. U kunt tijdens de open dag ook een rondleiding krijgen door de fabriek en proeven van de heerlijke soep. We zien u graag in Leek op 16 juni tussen 12:00 en 16:00. De koffie, thee en soep staan klaar.

Locatie: de Kleinste Soepfabriek
Adres: Kapteynlaan 1, 9351 VG Leek

Hoi Moi dag

Uitbreiding van ons aanbod

*** Uitbreiding aanbod!! ***

Hou je van creatief bezig zijn? Of lijkt het je leuk om productiewerkzaamheden te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Stichting Vieka is aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn tot uitbreiding van het aanbod van activiteiten in Bakkeveen per februari 2018. Het gaat om creatieve activiteiten (denk aan schilderen, tekenen, producten maken voor de winkel etc). Daarnaast kunnen eventueel productie werkzaamheden gedaan worden.

Stichting Vieka werkt met kleine groepen waar ruimte is voor persoonlijke aandacht. Een leuke leer- werkplek vinden we belangrijk waar tijd is om jezelf te ontwikkelen in eigen tempo.

Ken je iemand met een pgb indicatie of andere soort indicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail ons op [email protected]

 

 

WMO contract gemeenten in het Westerkwartier

Vanaf 12 mei hebben we ook een contract gesloten voor het aanbieden van zorg in natura Wmo maatwerkvoorzieningen in het Westerkwartier (gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn). We zijn erg blij met dit contract omdat ons werkgebied zo weer wat groter wordt!

Begonnen met de werkzaamheden

Vieka is inmiddels aan de slag bij recreatiecentrum Dúndelle en binnenkort willen we ook starten bij Natuurmonumenten in Bakkeveen! De perken zijn weer onkruidvrij, picknickbankjes zijn opgeknapt, snoeiafval opgeruimd en de midgetgolfbanen zijn weer schoon. Terwijl u een lekkere boswandeling maakt, of geniet van een kopje koffie of thee op het terras, een potje midgetgolf speelt of straks een duik neemt in het zwembad, kunt u ons aan het werk treffen! Wij zullen o.a. in de groenvoorziening, horeca en het facilitaire deel aan het werk gaan. Daarnaast worden er zo nu en dan andere werkzaamheden gedaan, zoals het opknappen van meubilair of schoonmaken van het koetshuis bij de slotplaats.

Meer Berichten Laden