Uitbreiding zorgaanbod Vieka!  

Sinds augustus is Vieka trotse eigenaar van de leer- werkboerderij aan de Haspel 28 in Zevenhuizen. We zijn enorm blij met deze nieuwe ontwikkeling! Het is een prachtige uitbreiding van ons zorgaanbod!

Vieka is een leer- werkplek waar mensen met een indicatie terecht kunnen voor dagbesteding en leer- werktrajecten. Er wordt samengewerkt met Natuurmonumenten, de KleinsteSoepfabriek en Recreatiecentrum Dúndelle waar we werkprojecten hebben. Daarnaast kunnen we dit aanbod nu uitbreiden met werkzaamheden op de boerderij! Denk aan het verzorgen van de dieren (paarden, geiten, konijnen, varkens, kippen), groenonderhoud op het terrein, houtbewerking en creatieve activiteiten. Van maandag t/m vrijdag is er de gehele dag een aanbod.

Mensen met verschillende indicaties zijn welkom. Door de verscheidenheid aan werkzaamheden zoeken we de meest passende activiteit bij iemands wens en talent. Vieka heeft kleine werkgroepen. Persoonlijke aandacht en nabijheid waar nodig vinden we erg belangrijk. In een veilige, leerzame en laagdrempelige omgeving kunnen participeren en zinvolle invulling geven aan de dag.

Naast de dagbesteding is er begeleid betaald werk, onder de naam ‘Vieka Groen’. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van een ervaren vakkracht en zijn in loondienst bij Vieka Groen. Werkzaamheden zijn o.a. maaiwerkzaamheden, onkruid verwijderen, onderhoud bedrijfsterreinen, onkruidbestrijding, reinigen bestrating, snoeiwerkzaamheden, beplanting, bemesting en verticuteren. We doen dit zo duurzaam mogelijk. Bij onze inkoop van plantgoed, gereedschap en meststoffen zorgen we ervoor dat de impact op het milieu zo klein mogelijk is.

Er zijn per direct plekken beschikbaar al onze leer-werktrajecten. Zijn er vragen, twijfels, is de nieuwsgierigheid gewekt…kom gerust langs voor een kennismaking en rondleiding!

Vieka, Voor Ieder Een KAns!

Enthousiaste groet,

Binne en Muriel

achtererf