We moesten even geduld hebben. Maar op 18 december 2018 was het zover. De dag van de bosmaaier cursus. In een kleine groep van 5 cursisten zijn we om 9:00 gestart in de werkschuur van Natuurmonumenten in het Fochteloërveen. Het ochtend gedeelte bestond uit veel theorie over soorten beplanting, maaigarnituren, veiligheid en draagstellen. Na de lunch hebben we de bosmaaier voorbereid voor het echte werk, het maaien! We kregen elk een gedeelte van een perceel toegewezen wat we mochten maaien. Tijdens het maaien kregen we nog handige tips om dit goed te doen. Al met al een geslaagde dag. Iedereen had het goed gedaan maar het papiertje liet nog even op zich wachten door de kerstvakantie. Afgelopen week kregen we dan eindelijk de certificaten.

Nu we het certificaat gehaald hebben kunnen we onze werkzaamheden voor Natuurmonumenten, maar ook voor de andere werkprojecten verder uitbreiden. Gedurende de seizoenen zijn er genoeg maai werkzaamheden te doen. Dit is mooi werk voor onze meewerkers maar hiervoor is een certificaat Bosmaaien verplicht. Het is dan ook mooi om te zien dat het halen van dit certificaat nu gelukt is voor 1 van onze meewerkers. De cursus wordt door Natuurmonumenten aangeboden aan onze meewerkers die ook werkzaam zijn in de natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Certificaat Basis Bosmaaien 1